Hva er vel pølse i lompe uten knasende, sprøstekt løk! Eller kanskje du drømmer om deilig, mykstekt løk på karbonadene til middag? FoodMans løkprodukter passer til de fleste fisk- og kjøttretter, og setter prikken over i-en på måltidet. Vinneroppskriften er enkel, men effektiv: Gode råvarer, tillaget og pakket slik at aroma og løksmak bevares hele veien til middagsbordet. Vi bruker råvarer av høy kvalitet og produserer løkprodukter til Norge og flere andre land i Europa.
At noe så dagligdags som løk har lagt grunnlaget for snacksprodusenten FoodMans suksess hadde du kanskje ikke forventet å høre! Men når man tenker etter, er løk en ingrediens som er å finne i en mengde matretter. Løk er en litt småkjedelig basisingrediens som ingen tenker er nødvendig – før den mangler i blandingen. Da merker man hvor essensiell den er for å lage den runde, fyldige smaken i supper, sauser og som ingrediens i ulike middagsretter. På samme måte er løken også med og danner fundamentet i vår bedrift. Hvordan et par avdankede løkmaskiner og en driftig fabrikksjef skulle bli starten på eventyret kan du lese mer om nederst på siden.
Det hjelper ikke med friske råvarer, om løken blir liggende å bli grønn i sola etter høsting. Aller helst bruker vi norsk løk, så sant den er tilgjengelig. Vi velger råvarer produsert på bærekraftig vis og bruker aldri palmeolje i produktene våre. Med egenutviklet og effektivt produksjons- og pakkeutstyr bevares crunch og smak helt frem til posene åpnes ved middagsbordet ditt.
Visste du at løk er en toårig art som hører til påskeliljefamilen? Løk kommer opprinnelig fra Vest- og Sentral-Asia, og er en gammel kulturplante som har vært dyrket og kultivert i over 7 000 år. Det finnes mange løkvarianter, og vi bruker for det meste norsk kepaløk i vår produksjon. Dette er den vanligste formen for matløk i Norge. Løk er en grønnsak som benyttes mye i all slags mat, men som du gjerne kan spise mer av! Den inneholder flavonoider og organiske svovelforbindelser, og virker både bakteriedrepende og antidiabetisk. I følge en rekke studier virker den forebyggende mot hjerte- og karsykdommer, og kan bidra til å redusere kolesterolnivået i blodet.