foodman-mix
produktbilder-mobil-mix

Kun de beste råvarene brukes i vår produksjon av nøtteprodukter

Vi tar nøtteproduksjon på største alvor. Det finnes vel knappest noen form matproduksjon i verden hvor råvarene er så viktige som akkurat her. Derfor reiser vi dit de beste råvarene dyrkes, og forhandler – og handler – med de lokale leverandørene.
 Når nøttene ankommer vår fabrikk, håndterer vi dem så skånsomt som overhode mulig. Råvarene lagres svalt, inntil vi videreforedler dem til de forskjellige produktene. Det er denne prosessen som gir den fantastiske smaken. Mandler og pistasjenøtter fra California, cashewnøtter fra Vietnam eller peanøtter dyrket på de langstrakte slettene i Argentina…  Vi får de til å trives godt sammen!

Produksjon av chilinøtter
Veldig mange elsker våre chilinøtter. De er gode sammen med godt drikke, men de kan også spises for seg selv. Mange liker dem for det de metter mer enn vanlige nøtter. Vi mener at chilinøtter skal smake mye. Derfor krydrer vi de litt ekstra.

Vi tar små runde peanøtter som vi dekker med vår egen melblanding. Disse nøttene stekes, for så å krydres dem med et sterkt chilikrydder. Chilinøttene pakkes i luftette poser som gasflushes, for å sikre holdbarheten.


Produksjon av nøttemiks
Vi produserer mange forskjellige typer nøttemiks. Det viktigste for oss er smaken, og at typer nøtter – pluss eventuelt frukt og bær – utfyller hverandre perfekt. Forskningsrapporter bekrefter at nøtter er sunt, fordi de inneholder svært mange, nyttige næringsstoffer.

Det finnes uendelig mange måter å produsere nøttemiks på. Vi benytter forskjellige typer nøtter – rå eller stekte, med eller uten salt, med eller uten rosiner og frukt… Det viktigste er at man skaper de perfekt sammensatte blandingene, og gjerne pakker det i en forpakning som kan åpnes og lukkes.


Produksjon av cashewnøtter
Svært mange har sansen for den lett søtlige cashewnøtt-smaken, som i tillegg til å være et lite måltid i seg selv,  også passer svært godt i mange matretter.

Vi henter nøttene våre i Vietnam. Der fjerner de frukten og passer på at nøttene pakkes i poser på skånsomt vis – for at nøttene ikke skal ødelegges. Selv om det er mulig å spise rå cashewnøtter, foretrekker vi å varmebehandle de – for å sikre at kvaliteten blir best mulig. Etter varmebehandlingen velger vi noen ganger å salte eller krydre. Deretter pakkes de i lufttette poser som gasflushes, slik at smaken bevares best mulig.


Produksjon av peanøtter
Visste du at peanøtten ikke er en nøtt men en belgfrukt? Vår produksjon av peanøtter er basert på import fra Argentina – som vi synes har de aller beste nøttene.

Nøttene stekes i rapsolje før de eventuelt saltes. Deretter pakkes de i en lufttett pose. Nøttene gasflushes for å holde på den gode smaken så lenge som mulig. Vi kan forsikre deg om at du kjenner stor forskjell på gode og dårlige peanøtter. Vi har valgt de gode.
Send oss en forespørsel
Kontakt oss for en uforpliktende prat.
Fyll inn skjemaet under eller ring oss på 63 86 39 00.
Navn*
Epost*
Telefon
Melding